Вязані фрукти спицями та гачком покроково: 135 фото зі схемами для початківців та підбіркою простих майстер-класів для дітей та дорослих

В’язаний мандарин

Починати варто з нескладних плодів. Після того, як технологія стане зрозумілою, можна приступати до більш складних варіантів. Мандарин – плід, який якраз ідеально для цього підходить.

Освоївши його, можна буде далі зайнятися апельсином або грейпфрутом, виноградом або яблуком, вив’язати чудовий помідор із вигадливою плодовою ніжкою. Його набивають, а потім у місці, де розташовується зелена частина, нитка закріплюється.








Яблуко належить в’язати також, за винятком моменту завершення. Тут листочок разом із гілочкою пришивається, причому голка простягається через центральну частину, після чого трохи підтягується, потім закріплюється. В кінці кінчик від нитки ховається.

  1. Мандарин, за аналогією з іншими плодами, в’яжеться спочатку з невеликої кількості набраних петельок.
  2. У процесі руху по колу проводяться необхідні доповнення петельок. Можна уникнути схем.
  3. Головне, щоб плід вийшов пропорційним розмірам.
  4. Гачком для цього потрібно вив’язати пару стовпчиків з місця розташування останньої петельки попереднього ряду. На око визначається кількість надбавок.

Якщо у процесі беруть участь спиці, то петлі додатково вив’язуються із присутніх у поточному ряду. Виріб в’яжеться практично до кінця, після чого його потрібно набити та завершити. У результаті додається листочок разом із гілочкою.