Туніське вязання гачком: опис техніки, схем та поетапного створення красивих візерунків з майстер-класу з уроками для новачків (125 фото)

Кухонна прихватка простою в’язкою (майстер-клас)

Опанувати техніку туніського в’язання можна з користю справи, зв’язавши кухонну прихватку.

Послідовність дій:

  1. Зв’язати простий ланцюжок – його довжина дорівнює бажаній ширині прихватки. Ланцюжок зазвичай не вважається за ряд.
  2. У першому ряду послідовно у всі петельки ланцюжка просмикнути головку гачка і витягнути нитку. Петельки повинні бути на гачку. Необхідно, щоб число петельок цього ряду дорівнювало числу петельок зв’язаного ланцюжка. В’язка від правого краю виробу до лівого.
  3. Наступний ряд (2) буде зворотним і в’яжеться без повороту роботи: необхідно захопити головкою гачка нитку і витягнути її через дві сусідні петлі. Ця дія закриє їх. В’язка від лівого краю виробу до правого.
  4. Наступний ряд (3) в’яжеться аналогічно першому, проте головка гачка вводиться у вертикальну частину петельки. В’язка від правого краю виробу до лівого. Особливу увагу варто привернути до себе ліву кромкову петлю. Вона витягується із завершальної петельки попереднього ряду через обидві вертикальні стінки виворітного боку та одну стінку лицьової сторони.
  5. У четвертому ряду всі петлі закриваються так само, як у ряді 2.
  6. Далі повторюються ряди 3-4 таку кількість разів, якою висоти хочеться отримати прихватку. Закривати якимось особливим чином петлі при закінченні в’язання не потрібно – вони й так закриті.
  7. Для гарного оздоблення краю прихватки по периметру її можна обв’язати простим гачком і зробити петельку. Прихватка готова, а з нею набутий досвід в’язання у туніській техніці.