Вязання гачком сніжинки: легкі схеми ажурних візерунків із описом для новачків. Вчимося робити гарні новорічні сніжинки своїми руками

Накрохмалені сніжинки

Для того, щоб сніжинка змогла стати гідною прикрасою та частиною декору приміщення, потрібно вміти правильно її виготовити насамперед. У цьому випадку цінується як щільність, так і симетричність, відсутність витягнуть, а також чіткі правильні обриси всередині та зовні.

У цьому допоможе рукоділкам процес накрохмалювання, проведений з дотриманням усіх правил.

З усіх методів варто скористатися найнадійнішим, старим способом, яким користувалися ще наші бабусі. Для надання максимальної жорсткості готовим виробам розчин повинен бути насиченим.

Три столові ложки порошку буде цілком достатньо для половини літра води:

  • Маса заливається прохолодною водою та розмішується.Консистенція повинна нагадувати при цьому сметану;
  • Інша вода попередньо доводиться до кипіння, після чого треба її постійно помішувати, не забуваючи вливати потроху сметанообразную масу;
  • Для того, щоб виріб виглядав глянсовито, варто додати трохи солі в розчин;
  • Після того, як ємність знімається з вогню, вміст треба трохи остудити;
  • Готові вироби слід опустити в теплу рідину розчину, а потім. Після того, як вони добре просочаться, трохи віджати. Тут же, на підготовлений рушник їх належить розкласти так, щоб їхня форма вийшла близькою до ідеальної. Можна пришпилити їх шпильками для надійності.

Добре тримають форму «сніжинки», поміщені в ПВА плюс вода.