Як розтопити мило на водяній бані, мікрохвильовій печі, плиті в домашніх умовах? Інструкція, як зварити та зробити мило з обмилок

Як підготувати залишки мила для подальшого використання

Розплавити залишки мила можна за допомогою різних способів нагрівання:

  • Плити,
  • Мікрохвильової печі,
  • Духовки.

Починаємо підготовку шматків мила до їх подальшого використання:

  1. Переберіть всі шматки, перевірте, щоб на них не було бруду та сміття;
  2. У справу можна використовувати мило будь-якого виду, але найкращий результат виходить із залишків дитячого мила — воно легше плавиться і ефективніше вбирає в себе лікувальні добавки та ароматизуючі компоненти;
  3. Візьміть терку з великими осередками. Настрогайте мильну крихту;
  4. Якщо шматки мила вже старі та пересохлі, то додайте рослинне масло, бажано оливкове, у співвідношенні приблизно 30мл на 500гр мила;
  5. Заберіть весь зайвий посуд, що б ні чого не заважало під руками і не відволікало;
  6. Бажано, щоб у цей час на кухні не було маленьких дітей і тварин, щоб уникнути опіків і попадання вовни у формочки;
  7. Обов’язково змастіть форми олією, так буде зручніше виймати остигле мило.









Для пом’якшення сухого мильного складу влийте в настругану масу густий настій трав, вершки або молоко. Використовуйте одну столову ложку рідини на 500 г готової стружки. Рідини слід повністю розчинитися в мильній крихті. Дану суміш бажано залишити кілька годин, можна періодично помішувати склад.

Коли маса стане більш менш однорідною, можете приступати до самої переплавки.

Важливо! Якщо у вас накопичилася велика кількість шматків мила, то набагато легше подрібнювати їх із вживанням насадки з ножами в кухонному комбайні;