Як підготувати залишки мила для подальшого використання
Розплавити залишки мила можна за допомогою різних способів нагрівання:
- Плити,
- Мікрохвильової печі,
- Духовки.
Починаємо підготовку шматків мила до їх подальшого використання:
- Переберіть всі шматки, перевірте, щоб на них не було бруду та сміття;
- У справу можна використовувати мило будь-якого виду, але найкращий результат виходить із залишків дитячого мила — воно легше плавиться і ефективніше вбирає в себе лікувальні добавки та ароматизуючі компоненти;
- Візьміть терку з великими осередками. Настрогайте мильну крихту;
- Якщо шматки мила вже старі та пересохлі, то додайте рослинне масло, бажано оливкове, у співвідношенні приблизно 30мл на 500гр мила;
- Заберіть весь зайвий посуд, що б ні чого не заважало під руками і не відволікало;
- Бажано, щоб у цей час на кухні не було маленьких дітей і тварин, щоб уникнути опіків і попадання вовни у формочки;
- Обов’язково змастіть форми олією, так буде зручніше виймати остигле мило.
Для пом’якшення сухого мильного складу влийте в настругану масу густий настій трав, вершки або молоко. Використовуйте одну столову ложку рідини на 500 г готової стружки. Рідини слід повністю розчинитися в мильній крихті. Дану суміш бажано залишити кілька годин, можна періодично помішувати склад.
Коли маса стане більш менш однорідною, можете приступати до самої переплавки.
Важливо! Якщо у вас накопичилася велика кількість шматків мила, то набагато легше подрібнювати їх із вживанням насадки з ножами в кухонному комбайні;