Як правильно розплавити мило на плиті (майстер-клас)
Цей варіант плавки залишків мила вимагатиме від вас вправи, незалежно, з газовою або електричною плитою ви будете працювати.
Нижче наведено покрокові поради:
- Обмилки натріть на дрібній або середній терці;
- Суху масу перекладіть у сотейник і утримуйте над вогнем на відстані 3–5см;
- Періодично помішуйте і не допускайте підгорання мильної маси;
- Щойно мило стане рідким – густим починайте додавати інші, заздалегідь приготовлені компоненти;
- Розлийте отриману суміш за формами і залиште застигати.
Рецепт плавки залишків мила в мікрохвильовій печі
Даний варіант плавки мила досить зрозумілий та швидкий:
- Стружку мила потрібно помістити в ємність із пластику або скла;
- Поставити ємність у мікрохвильову піч на середній режим;
- Включити на три хвилини;
- Обережно дістати ємність і ретельно розмішати вміст;
- Повернути посуд назад до НВЧ — піч і включити додатково на три хвилини;
- Повторювати процес до повного розчинення стружки;
- В густе, тепле мило влити ефірні олії, барвники та будь-які додаткові складові, що ви підготували;
- Розлити за формами, залишити для остигання та подальшого застигання.
Уміючи правильно розтопити мильні залишки, і виготовити з них новий брусок, ви застосовуватимете їх для свого нового хобі. Поступово внесіть свої зміни та відкриєте нові грані цього творчого процесу.