Карвінг із фруктів та овочів для початківців: урок фігурного різання та створення оригінальних прикрас для святкового столу
Карвінг – це декоративне різьблення красивих візерунків із фруктів та овочів. Мистецтво зародилося в сьомому столітті в Китаї та набуло розвитку в Японії та інших країнах Азії. Тайланд вважається лідером у галузі карвінгу.
Спочатку вироби майстрів різьблення прикрашали лише столи імператора та його двору, але поступово мистецтво почало поширюватися серед простих людей. Згодом карвінг зацікавив і європейців, але спочатку він був таким популярним, як у Азії. Можливо, причина цього — різниця між азійською та європейською кухнею.
У першій переважає рослинна їжа, і кухарі прагнуть надати їй різноманітності. Карвінг з овочів та фруктів успішно впорався з таким завданням. Європейська кухня досить різноманітна, і не було потреби в прикрашанні страв.
Але з відкриттям великої кількості ресторанів виникла потреба у гарному сервіруванні столу. І тоді згадали про азіатське мистецтво та почали активно вивчати та поширювати його. З того часу карвінг став дуже популярним у Європі.