Підготовка фруктів
Для різьблення використовуються свіжі овочі та фрукти правильної форми.
У роботі необхідно дотримуватися певного порядку:
- Ретельно помийте плоди;
- Якщо вони зав’яли, то ненадовго покладіть їх у холодну воду;
- Зберігайте готові вироби в прохолодному місці;
- Під час роботи використовуйте фрукти та овочі кімнатної температури;
- Вирізані форми збризкайте водою з пульверизатора, накрийте харчовою фольгою і зберігайте в холодильнику від трьох до п’яти днів;
- Щоб яблука та груші не потемніли, збризкайте їх лимоном і накрийте фольгою;
Складні композиції можна скріплювати желатином.
Основні правила карвінгу
Перш ніж починати вчитися різьблення, потрібно познайомитися з основними принципами цього цікавого мистецтва.
- Навчання краще починати зі створення візерунків із великих фруктів та овочів, на яких легко робити рівні розрізи. Для цього підійде гарбуз, диня, кавун.
- Для нарізки використовують недозрілі фрукти, тому що у них більш щільна м’якоть.
- Якщо ви хочете зробити міцні прикраси, вибирайте буряк, кабачок або редис.Однак різьблення на твердих овочах потребує трохи більше практики.
- Не замочуйте коренеплоди надовго у воді, тому що вони стають твердими та їх важче різати.
- М’які овочі, такі як помідори, перець чилі або цибуля, належать до складних і тому потребують великого досвіду. Не працюйте з ними на початкових етапах навчання.
- Буряк треба зволожувати під час роботи, щоб він не змінював колір.
- Для того, щоб яблука не темніли, їх збризкують водою з лимонним соком.
- Мастеру-початківцю необхідно придбати відповідні інструменти для різьблення, за допомогою яких можна вирізати навіть найскладніші візерунки.