Карвінг із фруктів та овочів для початківців: покроковий майстер-клас, як зробити красиву нарізку із овочів із фруктами (115 фото)

Підготовка фруктів

Для різьблення використовуються свіжі овочі та фрукти правильної форми.

У роботі необхідно дотримуватися певного порядку:

  • Ретельно помийте плоди;
  • Якщо вони зав’яли, то ненадовго покладіть їх у холодну воду;
  • Зберігайте готові вироби в прохолодному місці;
  • Під час роботи використовуйте фрукти та овочі кімнатної температури;
  • Вирізані форми збризкайте водою з пульверизатора, накрийте харчовою фольгою і зберігайте в холодильнику від трьох до п’яти днів;
  • Щоб яблука та груші не потемніли, збризкайте їх лимоном і накрийте фольгою;

Складні композиції можна скріплювати желатином.








Основні правила карвінгу

Перш ніж починати вчитися різьблення, потрібно познайомитися з основними принципами цього цікавого мистецтва.

  • Навчання краще починати зі створення візерунків із великих фруктів та овочів, на яких легко робити рівні розрізи. Для цього підійде гарбуз, диня, кавун.
  • Для нарізки використовують недозрілі фрукти, тому що у них більш щільна м’якоть.
  • Якщо ви хочете зробити міцні прикраси, вибирайте буряк, кабачок або редис.Однак різьблення на твердих овочах потребує трохи більше практики.
  • Не замочуйте коренеплоди надовго у воді, тому що вони стають твердими та їх важче різати.
  • М’які овочі, такі як помідори, перець чилі або цибуля, належать до складних і тому потребують великого досвіду. Не працюйте з ними на початкових етапах навчання.
  • Буряк треба зволожувати під час роботи, щоб він не змінював колір.
  • Для того, щоб яблука не темніли, їх збризкують водою з лимонним соком.
  • Мастеру-початківцю необхідно придбати відповідні інструменти для різьблення, за допомогою яких можна вирізати навіть найскладніші візерунки.