Карвінг із фруктів та овочів для початківців: покроковий майстер-клас, як зробити красиву нарізку із овочів із фруктами (115 фото)

Інструменти карвінгу

Без професійних інструментів неможливо вирізати складні композиції кольорів, портрети, написи із фруктів та овочів. І навіть майстру-початківцю потрібен набір ножів для карвінгу.

У тайському різьбленні для кожної операції призначений певний інструмент:

  • Універсальним ножем чистять плоди;
  • Серповидний ніж призначений для роботи з великими овочами та фруктами;
  • Тайським ножем вирізають дрібні візерунки;
  • Овальним ножем роблять візерунки округлої форми;
  • Карбовочним V-подібним ножем вирізають листя та пелюстки;
  • Ніжниці призначені для роботи на плоских поверхнях;
  • Закругленою ложкою-нуазеткою виймають м’якоть;
  • Ніж для каннелювання з отвором використовується для нарізування борозенок.









Дослідні майстри різьблення зазвичай користуються й іншими додатковими інструментами. Маючи всі потрібні інструменти, можна приступати до творчості. Розглянемо виконання простих виробів з овочів для майстрів-початківців покроково.